Читај ми!

Драгана Грујић

Наша гошћа је др Драгана Грујић, ванредни професор на Катедри за библиотекарство и информатику, на Филолошком факултету, Универзитета у Београду, уредница часописа Библиотекар и тематске монографије „Библиотекарско друштво Србије: 1947-2022".

У данашњем издању емисије Клуб 2 разговараћемо о овој монографији, репрезентативном издању објављеном поводом јубилеја, 75 година Библиотекарског друштва Србије, која садржи десет тематских поглавља,  белешке о ауторима и избор фотографија из прошлости БДС.

Како је  настала ова књига, које потешкоће су пратиле њен настанак и зашто је важна за српску културу и историју? Које личности ће бити отргнуте од заборава а која архивска грађа је први пут представљена јавности?

На које све начине, некада врло изазовне и занимљиве, су решавани проблеми са ауторским правима у вези са фотографијама? О библиотекарству, месту и улози библиотека у савременом, све више дигитализованом свету, о малим библиотекама које одлично раде и о томе како подстаћи децу и младе, али и старије, да читају што више?

Емисију уређује и води Тамара Вученовић 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво