Читај ми!

Ана Петровић

Гошћа Клуба 2 је илустраторка Ана Петровић, ауторка књиге Стрипотерапија.

Ана Петровић се бави илустровањем и опремањем књига и других публикација за децу и одрасле. Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2012., а потом ту и мастерирала на модулу Примењена графика, атеље графика и књига.

Њена Стрипотерапија је за само два месеца од објављивања добила три награде и два издања. Необичним спојем стрипа и психотерапије, ауторка је у овој аутобиографској књизи покренула многа питања, од менталног здравља, суочавања са предрасудама, улоге подсвести, лековитости хумора, значају уметности. Тако је, због важности тема које покреће и њиховом креативном обрадом, и стекла велики број читалаца.

Осим тота, Сртипотерапија има и помало необичну судбину - прво је настала спонатно, као интерна шала између ауторке и њене психотерапеуткиње, потом су се Анини стрипови преселили на друштвене мреже, а одатле у књигу!

Књига је дакле у папирном облику и даље важна, и, рекло би се, ипак незаменљива. То је нешто што нам је посебно привукло пажњу и о чему, поред тема којима се у Стрипотерапији бави, разговарамо са нашом гошћом.

Уредница емисије је Соња Миловановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво