Недоумице које трају – откуп књига за библиотеке

Милан Трпковић, Бора Пантић и Бојана Ћебић

И поред тога што је објављено да је Министарство културе у циљу „испуњења регуларности и законитости" именовало нову комисију на Конкурсу за откуп публикација за библиотеке тензија међу издавачима не попушта. Многима још није јасно ни зашто је прекинут рад претходне комисије, а да још нису обавештени ни о члановима нове. Када је о процедуралним питањима реч нису сигурни да ли је конкурс за откуп књига у току или је прекинут. Такође их интересују и предвиђени рокови за реализацију целокупног пројекта.

На ову околност скреће пажњу Удружење издавача и књижара Србије у свом последњем саопштењу где постављају и питање о конкурсној документацији управо због тога што не знају „да ли је потребно достављати нову конкурсну документацију и публикације или ће и даље важити документација поднета приликом пријаве на конкурс од 4. маја до 3. јуна 2022." Министарству културе се обраћају и с молбом да се „откуп за библиотеке одржи до краја 2022."

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су представници Удружења издавача и књижара Србије и Удружења професионалних издавача Србије Милан Трпковић, Бора Пантић и Бојана Ћебић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво