Читај ми!

Еколошки магазин

Наводно или људско право

Активисти Савеза еколошких организација Србије дали су Влади рок до 1. новембра да стави тачку на планове за отварање рудника литијума, као и да се повуку сва истражна права док се не утврди како су дозволе добијене. На пример, истражна права имају и компаније регистроване за трговину, што можда има смисла јер кад нађу оно што траже - дозволу продају по вишеструко вишој цени.

Милион становника Србије повремено или стално нема приступ чистој пијаћој води, а 23 локалне самоуправе прошлог лета имале су рестрикције. Примат се даје комерцијалној употреби воде науштрб онога што би требало да је приоритет: водоснабдевање и заштита природе. Иницијатива Право на воду представила је резултате истраживања НаВодно право - право на воду у Републици Србији.

У центру Kопенхагена спалионица служи као спортска, излетничка и туристичка атракција, греје и осветљава десетине хиљада домаћинстава и испушта дим који не смета ни дисању ни органској производњи. У еколошком смислу Данци су мислили на скоро све. Остало је да се обрачунају са конзумеризмом и његовом последицом - гомилањем амбалаже.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво