Читај ми!

Мирослав Карић

Гост емисије је кустос Мирослав Карић.

У сусрет једном од ударних догађаја ове сезоне - отварању ретроспективне изложбе Непоуздани приповедач Мрђана Бајића у Музеју савремене уметности у Београду - гост емисије У првих пет биће кустос и исоричар уметности Мирослав Карић.

Кустоски тим изложбе, уз Карића, чине и Александра Мирчић и Жаклина Ратковић. Овом поставком биће представљен вишедеценијски стваралачки опус Мрђана Бајића.

Са Мирославом Карићем разговараћемо о значају ретроспективних изложби, институционалном односу према српском и југословенском уметничком наслеђу, савременим кустоским праксама, актуелностима у галерији Ремонт...

Од културних догађа недеље издвајамо концерт СО РТС којим је отворена нова сезона, отварање изложбе Кики Смит:Људи и остале животиње у Галерији ДОТС, 18. Фестивал европског дугометражног документарног филма Седам величанствених, премијеру представе Едип у режији Вита Тауфера у Југословенском драмском позоришту, а говорићемо и о књизи Унутрашње море Данице Вукићевић која је представљена ове седмице у ДКСГ.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво