Читај ми!

Пројекат „Три фонтане” и ансамбл Unikorn

У данашњој емисији слушаћете маштовит програм са симболичним насловом „Три фонтане” једног од најатрактивнијих састава посвећених извођењу ране музике на данашњој концертној сцени, аустријског ансамбла Unikorn (Једнорог).

Реч о још једном пројекту којим Једнорог открива скривене делове европске музичке баштине средњег века и ренесансе. Овога пута, иза наслова „Три фонтане" крије се музика из турбулентног времена око 1400. године, са делима из тзв. стила Ars Subtilior.

У рубрици „Антикоскоп" говоримо о једној скоро сасвим непознатој музичкој личности која дели судбину многих уметника сличне професионалне позиције.

Представићемо асистента, секретара и преписивача нота Георга Фридриха Хендла, композитора коме и име као да симболише његову невидљивост у историји, али чији значај за музику 18. века није тако мали као што се веровало. Реч је о Џону Кристоферу Смиту Млађем.

Емисију уређује и води Бојана Жижић.

 

 

Антикотека Антикотека

Autor:
Бојана Жижић

Антикотека (недељом, 16.00-17.00) води слушаоце у свет ране музике и прати делатност уметника специјализованих за ову област који свирају на инструментима из епохе или њиховим копијама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво