Читај ми!

Историјске тачке Јужне Кореје

Мунгјонг Сеџе је веома стари трговачки пут који се протеже ка југу, спајајући Сеул са Бусаном у централном делу Јужне Кореје.

 

Овај пут, којим се сада крећу искључиво туристи, датира из 15. века, из периода династије Џосон. Обавијен је атмосфером мистерије, тајновитости и историје, па се данас често користи као природна сценографија за снимање филмова. Истовремено, у провинцији Гјеонг-санг-бук-до, која у историји Кореје има веома важно место, кроз капије вековима старих споменичких здања непрестано протиче река посетилаца - деце на екскурзији, времешних Корејаца, туриста из целог света.

Град Гјеонг-џу био је престоница старог краљевства Сила, које се појавило првог века миленијума, а које је од 7. до 10. века владало читавим Корејским полуострвом. У време врхунца, ту је живело око милион људи, а вести о благостању краљевства стигле су све до Египта. Данас је највећи део овог града означен као Светска културна баштина под заштитом Унеска и сматра се да има изузетан историјски значај. Највећи део блага лоциран је у самом центру града, у кругу који је, срећом по посетиоце, лако обићи пешице; кратка вожња аутобусом, до дестинације удаљене 20 километара од града, одвешће вас до других очаравајућих призора.

У данашњем Путу свиле обилазимо најважније историјске тачке Јужне Кореје у музичком друштву корејских група Нореум маки, Че Со Џунг, Дулсори, Бе беинг, Да ак... 

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво