Читај ми!

Емануел Паји – рођендански портрет

На данашњи дан 1756. године рођен је Волфганг Амадеус Моцарт, а 1970. године један од најбољих, а по мишљењу многих, и најбољи флатуста нашег доба – Емануел Паји.

 

Фрагментом са Пајиевог најновијег албума, који носи назив „Моцарт и флаута у Паризу", отворићемо данашњу емисију посвећену овом изузетном уметнику, првом флаутисти Берлинске филхармоније и солисти изузетне међународне каријере.

Он је „природни солиста који фразе и ритмове наглашава поетском индивидуалношћу", „природно надарени флаутиста беспрекорне технике дисања и прстију, увек одважан и предузимљив", „уметник који поседује изузетан и урођени осећај за музички садржај и специјалне детаље"! То су само неке од многих похвалних рецензија које прате Пајиеве бројне албуме, као и концерте широм света. Његов репертоар је изузетно широк и чини га камерна, солистичка и концертантна музика свих епоха, од мање познатих композиција
до оних која су незаобилазни део програма флаутиста - од Бахових соло партита и Телеманових фантазија, преко соната романтичара или француских аутора XX века, до концерата Моцарта, Нилсена, Ибера и Хачатурјана, као и остварења Софије Губајдулине, Равија Шанкара или пак Астора Пјацоле. Дела неких од поменутих композитора биће део музичког портрета у емисији коју уређује и води Маја Чоловић Васић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво