Читај ми!

Андрија Павловић и Лидија Андонов

Лидија Андонов, из групе Sixth June, и Андрија Павловић, из ЛП Дуа, удружили су се у стварању музичког албума обрада под називом „Млад и радостан", за глас, клавир и контрабас.

Идеја ово двоје музичара била је да испричају причу о песмама и ауторима који су своје каријере започињали у периоду осамдесетих у Југославији. Албум је снимљен у сарадњи са контрабасистом Грегом Коеном, који је у својој богатој каријери сарађивао са музичарима као што су Лори Андерсон, Том Вејтс, Џон Зорн и и Дејвид Бирн. Сниматељ албума је Андреј Младеновић. „Млад и радостан" је крајем прошле године објављен најпре дигитално, а потом и на винилу у издању издавачке куће Sweet Sensation, коју су основали чланови групе Sixth June и Андрија Павловић.

Лидија Андoнов, певачица и глумица, снимила је са музичко-визуелном групом Sixth June седам албума и имала запажене концерте широм света на фестивалима и у значајним клубовима попут Berghain-а у Берлину. Основала је прво удружење драматерапије у Србији. Андрија Павловић је пијаниста и композитор, оснивач и члан музичког састава ЛП Дуо. Објављује и под псеудонимом Анди Павлов.

У данашњој емисији чућемо њихову причу о музици, препознавању, стварању, а слушаћемо и песме са албума на коме су оригиналне и узбудљиве обраде песама бендова Ла Страда, У шкрипцу, Зана, Бајага и инструктори, ЕКВ, Видеосекс, Параф, Електрични оргазам, Рундек карго трио...

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво