Читај ми!

Моја Србија

Гости: Станко Kостић, ликовни уметник фотографије и Душан Миловановић, историчар уметности

„Такву Србију деценијама, богобојазно и душеполезно, пажљиво осматра и камерама бележи њене ћуди, на јединствени начин човек, уметник, фотограф и господин Станко Kостић, у жељи да обухвати што више, досегне што даље и забележи што брже њене врлине, Лепоту и све добре стране њених људи, предела и Неба над њима.

Док тумара српским беспућима личи нам понекад, тако на древног Ахасвера, вечног луталицу, пошто за собом, светли траг оставља пре-на оне древне трубадуре и трувере, што су средњовековну таму разгонили делима својим и очаравајућом музиком.

И још, подсећа понекад, теренски одевен и са шеширом, с камерама о рамену и поред свог џипа -на оне старе и прве фотографије-претходнике што су темеље овом умећу, занату и уметности, постављали и утврђивали...

Неустрашиви подвижник, спреман да се успентра и на најгрбавије хриди, зађе у кањоне и спусти се у мрачне дубине пећина где ретко ко залази, сем авантуристи и спелеолози... и са свих тих места да донесе драгоцене бисере и заувек их сачува за нас и за оне што за нама буду долазили". (Душан Миловановић, историчар уметности о изложби фотографија - Моја Србија, аутора Станка Kостића).

Поводом изложбе фотографија „Моја Србија" Станка Kостића, у Галерији РТС, Београд, Таковска 10, гости овонедељне Ризнице су аутор изложбе, ликовни уметник фотографије УЛУПУДС Станко Kостић и Душан Миловановић, историчар уметности, теоретичар, критичар и публициста.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво