Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У Културном центру Београда данас су свечано додељене две традиционалне престижне стручне награде из области промишљања савремене визуелне и ликовне уметности у нашој земљи ‒ Награда „Лазар Трифуновић", која се додељује за ликовну критику и теоријско разматрање савремене визуелне уметности у штампаним и електронским медијима, и признање Друштва историчара уметности Србије, које се додељује за најбољу ауторску изложбу приређену у претходној години. Добитница Награде „Лазар Трифуновић" за 2021. годину је Слађана Петровић Варагић, док је добитница признања Друштва историчара уметности Србије Соња Јанков.

Синоћ је у Новом Саду, на главном градском булевару, код Бановине, званично свечано обележен почетак године титуле Европске престонице културе . Одржана је представа у режији словеначког авангардног уметника Драгана Живадинова.

Традиционалним уручењем награда Славистичког друштва Србије на Филолошком факултету у Београду јуче је почео јубиларни 60. Скуп слависта Србије о теми „Словенство и савремени свет: човек, језик и култура", о коме ћемо говорити у данашњим Културним круговима.

Најављујемо и премијеру представе „Алиса у земљи страхова" Еве Махковиц, у режији Александра Поповског, која је заказана за 14. јануар у Југословенском драмском позиришту. У представи играју: Милена Радуловић, Небојша Љубишић, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Милан Марић, Јована Беловић, Ива Стефановић, Тамара Шустић и Денис Мурић.

Емисију води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво