Читај ми!

Лазар Јованов

Гост емисије је Лазар Јованов.


Нови Сад је дочекао 2022. годину са титулом Европске престонице културе, а званична церемонија преузимања титуле биће 13. јануара. Бројни концерти који су одржани на дочеку 2022. године, у подграђу Петровaрадинске тврђаве, као и аудио-светлосни омаж научнику Николи Тесли већ су одржани у духу те титуле. Званично отварање године Европске престонице културе биће одржано 13. јануара, на дочек Нове године по јулијанском календару.

О ономе што очекује посетиоце на представи свечаног отварању, догађају који је назван Зенитеум::2022, али и у остатку ове године која ће бити прожета изразито богатим програмима у Новом Саду, разговарамо са Лазаром Јовановим, руководиоцем одељења кустоса пројекта „Нови Сад ‒ Европска престоница културе".

А како се културни живот током ове празничне седмице још увек није пробудио, наше колеге и колегинице ‒ Горица Пилиповић, Ранко Стојиловић, Владимир Џудовић и Нада Бабић ‒ у овој емисији издвојиће садржаје који су по њиховом осећају обележили 2021. годину.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.  

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво