Читај ми!

Еколошки магазин

Дрвеће плеше

Градској управи Београда Удружење Бела чапља предало је петицију са 5000 потписа за очување баре Рева, станишта заштићених врста птица, места кроз које пролази међународна бициклистичка стаза, оазе надомак града. После побуне грађана и еколошких активиста летос, камиони су престали да довозе грађевински отпад и затрпавају њиме дрвеће, али и даље постоји опасност од идеје да Рева буде депонија.

Овогодишњи Извештај из сенке Kоалиције 27 носи назив „Напредак под кључем". Извештај прати напредак реформи у области заштите животне средине, предвиђених Поглављем 27 у процесу приступања ЕУ. Нови извештај ставља акценат на недостатак учешћа грађана, цивилног сектора и других интересних група у процесу доношења одлука у овој области.

Пројекат Дрвеће плеше, ДАХ Театра из Београда, представљен је на Фестивалу иновација Тржиште будућности у Грацу, као један од пет међународних пројеката које је наградио аустријски Јавни сервис ОРФ. „Дрвеће плеше" нуди позоришну уметност као канал утицаја на друштвене промене и позива на борбу против прекомерне сече дрвећа.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.      

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво