Читај ми!

Александар Илић

Гост емисије је Александар Илић.

Александар Илић је истакнути балетски играч и кореограф, професор и један од оснивача Института за уметничку игру, председник Удружења професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије и в.д. директора Културног центра Београда. Данашњи разговор у емисији У првих пет биће прожет бројним темама као што су представе на којима је Илић радио током ове године и премијере представа Института за уметничку игру које нас очекују у новембру.

Александар Илић ће говорити и о Културном центру Београда и улози те установе на културној мапи главног града, статусу уметничке игре у нашој земљи, а биће речи и о његовој књизи поезије „Сањај снове".

Од културних догађаја недеље издвајамо 37. Београдски џез фестивал, премијеру представе „Госпођица Јулија" у Опери и театру „Мадленијанум" и изложбу у хотелу „Београд" у оквиру манифестације „Art Weekend Belgrade", чије је трајање продужено због великог интересовања.

За читање препоручујемо књигу есеја „Анђели на жици за веш" Чарлса Симића, коју је недавно објавила издавачка кућа „Архипелаг", а скрећемо пажњу и на биоскопски хит - филм „Дина" редитеља Дениса Вилнева.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво