Читај ми!

Ноћ истраживача – „Озелени науком”

Овогодишња, 12. Европска ноћ истраживача биће одржана 24. септембра под слоганом „Озелени науком”, а Центар за промоцију науке у сарадњи са научним клубовима из Србије припремио је бројне садржаје за посетиоце свих узраста.

И ове године, последњег петка у септембру, више стотина српских научница и научника из 11 градова и места широм земље одлучило је да одговори на још једну, дванаесту Европску ноћ истраживача у Србији. Разоткривајући научне теорије и експерименте, водећи посетиоце на путовање у далеку прошлост, али и блиску будућност и приказујући изблиза како изгледају путеви научника и истраживача, Европска ноћ истраживача ове године одржаће се под слоганом „Озелени науком". Научна авантура биће организована у Београду, Новом Саду, Суботици, Шапцу, Кикинди, Нишу, Крагујевцу, Лесковцу, Горњем Милановцу, Крушевцу и Мокрину.

О овогодишњој Ноћи истраживача разговарамо са Данијелом Вучићевић из Центра за промоцију науке, а више информација о планираним програмима у Шапцу и Крагујевцу добићемо у телефонским укључењима представника научних клубова у овим градовима.
О значају науке у друштву говориће и проф. Момчило Б. Ђорђевић у редовној рубрици.

Аутор: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво