Читај ми!

Небескa хероинa света

Документарни програм

О свом животу и раду за емисију Говори да бих те видео говори проф. Радмила Тонковић, прва жена ваздухопловни новинар и ваздухопловни уредник на Балкану у часописима „Аеромагазин", „Наша крила" и „Мома-Гласник", списатељ, новинар, преводилац. Радмила Тонковић је добитник, између осталог, и Дипломе и Златне медаље Савеза новинара Русије. Прва је и једина жена носилац Почасног Златног летачког знака пилота РВ и ПВО Војске Србије и добитник Почасног Парадног официрског ваздухопловног бодежа. Њена биографија ушла је у едицију „66 знаменитих Срба".

Радмила Тонковић је добитник и највиших признања Руске Федерације - Почасног пилотског знака цивилне авијације Руске Федерације, Почасне Грамоте за дугогодишњи допринос популаризацији и развоју светске авијације Кремаљског пука руског председника. Именована је за почасног члана Војнонаучног културног центра Оружаних снага РФ, носилац ордена РВ РФ, а круг пријатеља Радмиле Тонковић чине Рускиње космонаути - Терјешкова, Пономарјова, Јоркина, Кузњецова, Соловјова, као и потомци Гагарина, Корољова и многих руских пилота и космонаута.

Аутор је јединствене и бриљантне енциклопедије „Небеске хероине света" која је до сада представљена у Србији, Русији, Грчкој, на Кипру, у Великој Британији, Швајцарској, Републици Српској и Црној Гори.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво