Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Током викенда за нама стигла је величанствена вест за нашу кинематографију - филм редитеља Стефана Арсенијевића „Страхиња Бановић" освојио је главну награду - Гран При „Кристални глобус" за најбољи филм на 55. Међународном филмском фестивалу у Карловим Варима. Као апсолутни победник овог престижног фестивала, „Страхиња Бановић" је овенчан са још четири награде, а Стефан Арсенијевић је поделити своје утиске са нашим слушаоцима.

У емисији „Културни кругови" говоримо и о самосталној изложби фотографија Оливере Инђић „21 / маринизми... Dream on" у Галерији Camera Obscura у Чумићевом сокачету, а најавићемо и отварање изложбе Владана Радовановића „А Галаксија около сија" у Хали 4 Београдског сајма. Поменути пројекат нашег угледног мултимедијалног уметника припада такозваној синтезијској уметности, која подразумева стапање више разночулних медија, детерминистички уодношених у виду објеката, инсталација, секвенцијелности са извођачима или без њих.

Биће речи и о Међународном фестивалу туристичког и еколошког филма „Сила Фест" који се традиционално одржава на обали Дунава, у великом Градишту, као и о инсталацији „О шик шајкачи" свестране уметнице Загорке Стојановић, костимографкиње и, како за себе сада најчешће каже - ткаље. Ова инсталација представљена је у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво