Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Радио Ројц - медиј који креира заједница

Последња јулска емисија Невидљиви људи доноси нам причу о једном специфичном медију заједнице. Радио Ројц из Пуле је непрофитни медиј који припада групи финансијски независних медија цивилног сектора и делује у згради истоименог Друштвеног центра. Недавно су обезбедили и свој простор у етру, сарађују са (истина малобројним) медијима сличног профила у региону (као што је Радио Плац из Суботице), пре свега одговарају потребама локалне заједнице којој се обраћају и труде се да креирају другачији програм од онога који боји медијски екосистем у којем функционишу.

Саговорници одговорне уреднице Драмског програма Радио Београда Весне Перић током њене посете Пули били су Мирјана Радуловић, новинарка, уредница, једна од оснивачица овог радија и ауторка награђене документарне драме „Pola Citta Puttana" о пропасти бродоградилишта „Уљаник", и Игор Зензеровић, перформер и културолог, један од блиских сарадника Радио Ројца.

У редовној рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са сликарком и академиком САНУ Љубицом Цуцом Сокић. Ови разговори вођени су у оквиру циклуса емисија Гост Другог програма 1978. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво