Читај ми!

Наши у Швајцарској и Шведској

Гости: Драган Вукашиновић и Александар Драгановић

Драган Вукашиновић је дипломирани правник и писац из Швајцарске. Рођен је 1968. године у Ђаковици, Метохија. Најраније детињство провео је у Немачкој, основну и средњу школу завршио је у Крушевцу, а дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. Последњих двадесет година живи са породицом у Швајцарској, где је члан Литерарног круга „Златно перо" из Цириха. Одувек се интересовао за хуманистичке науке, посебно за историју, филозофију и књижевност. Сећања, љубав, љубав према породици, пријатељима и својој земљи, као и богата повест српског народа, били су му инспирација за четири књиге поезије које је објавио.


Александар Драгановић је професор економије и писац из Стокхолма, у Шведској. Објавио је две књиге поезије, а аутор је и драмских текстова и есеја. У његовим радовима доминира тема потраге за архетипом о слободи до које се долази у самоћи. Петнаест година је водио веома слушану емисију „Сентиментално васпитање" на Радио Параћину. Пред пресељење у Шведску, прошле године је написао и режирао позоришни комад „Деда Мраз је шворц", који је изведен на позорници Звездара театра у Београду. Почетком следеће године очекују се његове нове књиге - збирка кратких прича и роман за децу.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво