Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Капитална едиција „Дела Станислава Кракова" саиздавачки је подухват Службеног гласника и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић", а у њој се налазе дела која дуго нису прештампавана. Та едиција културној јавности указује на књижевни опус овог великог писца који је из политичких разлога дуго био скрајнут. Осам од десет књига првог кола, која су почетак подухвата да се Кракову приступи „без идеолошких предрасуда и предзнака", данас је представљено у књижари „Геца Кон".

Српска књижевна задруга и њен Одбор за српски језик организују научни скуп „Идентитетске промене: српски језик и књижевност у доба транзиције", а ми бележимо шта су главне теме и аспекти којима професори и научници указују на актуелне идентитеске проблеме транзицијског доба.

У Француском институту у Београду најављена је премијера плесне представе „Shelter", која ће 29. јуна бити изведена на сцени Битеф театра.

Пратили смо и трибину „Књижевност на филму: У сусрет новом конкурсу Филмског центра Србије", у оквиру циклуса „Идентитет српског филма у 21. веку". Трибина је одржана у Дому омладине Београда, а учесници су били познати редитељи, писци и сценаристи.

У Културним круговима говоримо и о монографији о Сокоју, поводом јубиларних седамдесет година рада. Објавиле су је Ивана Неимаревић и Ксенија Стевановић, а представљена је у Легату „Славенски".

Уређује и води: Соња Миловановић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво