Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Пред нама је свечаност обележавања Дана радио-драме и уручења годишњих награда Драмског програма Радио Београда.

Гост емисије „Невидљиви људи" је један од овогодишњих добитника Повеље „Витомир Богић" за годишњи допринос радиофонији, редитељ Горчин Стојановић.

Стојановићу, који није често режирао у радију, признање Драмског програма додељено је за режију дела Симеона Маринковћа за децу и одрасле „Стилске игре", у чијем се аутор поиграва познатом басном „Лисица и гавран", провлачи је кроз разне књижевне и ванкњижевне стилове, жанрове и форме, а реферише на Рејмона Кеноа и нјегове „Стилске вежбе". Горчин Стојановић о магији радија, о раним слушалачким искуствима, о специфичностима радио-режије, о „сценографији" у радио-драми, о лекторима, тон-мајсторима, професорима, обећањима и жељама...

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са пијанистом и педагогом Душаном Трбојевићем. Један од најзначајнијих југословенских музичких уметника друге половине двадесетог века говорио је за циклус емисја „Гост Другог програма" 1986. године и том приликом оставио значајна сведочанства о схватању пијанизма, шунда, значењу популарних предавања која је често држао у склопу својих наступа и о будућности музике.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво