Читај ми!

Дневни магазин културе

У емисији пратимо свечано уручење Награде „Десанка Максимовић” песнику Саши Радојчићу у Народној библиотеци Србије.

Награда се традиционално додељује у Бранковини, али ће због тренутне епидемиолошке ситуације ове године она бити уручена у националној библиотеци. На свечаности ће бити представљене и „Изабране песме" Томислава Маринковића, прошлогодишњег добитника награде и зборник „Поезија Војислава Карановића", добитника признања за 2019. годину.

Завеса на 49. Међународни филмски фестивал ФЕСТ спуштена је уручењем признања „Београдски победник" Миљену Креки Кљаковићу, уз пројекцију документарног филма о њему, а љубитељи седме уметности ће и наредних дана моћи да уживају у филмовима у оквиру програма „ПостФЕСТум".

Један од фестивала који је одржао континуитет упркос пандемији је Међународни луткарски фестивал „Златна искра" у Крагујевцу. Почев од данас, биће одржан 23. пут у Позоришту за децу у овом граду, а први пут у Крагујевац долазе луткарска позоришта из Барселоне и Санкт Петербурга.

Говорићемо и о изложби „Београдски енформел" која је отворена у Модерној галерији Београд и која је на једном месту окупила капитална дела најважнијих представника овог правца. 

У студију ће нам се придружити Снежана Ристић, добитница награде 43. Салона архитектуре у категорији архитектонске критике за текст „Завештање Протомајстору" о књизи Александра Трумића „Yugo-monumen(Ti)tomanija - Богдан Богдановић између маште и политичке стварности".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво