Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Гост емисије „Невидљиви људи“ је овогодишњи добитник награде „Радмила Видак“ за лепоту говора, спикер Радио Београда Александар Божовић.

„Александар Божовић већ две деценије, својим раскошним баритоном и богатим говорним нијансама, оставља упечатљив утисак на слушаоце програма Радио Београда, било да је реч о интерпретацији најважнијих вести, читању прозе и теоријских текстова или обликовању звучних заглавља емисија. Добра поставка и мелодиозност гласа, јасност и разговетност говорног израза, динамично смењивање наглашених и ненаглашених делова речи и реченица са одмереним коришћењем пауза, логичан ток вербалне експресије, поуздано разумевање и тумачење садржаја који се саопштава, складан темпо и ритам читања, правилно акцентовање и артикулација - карактеристике су које чине изузетним интерпретације Александра Божовића, у складу са највишим дикцијским нормама и стандарднима српског књижевног језика", наводи се у саопштењу жирија за доделу награде „Радмила Видак".

У редовној рубрици „Кутија за памћење" ове суботе емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са редитељем Младомиром Пуришом Ђорђевићем, овогодишњим лауреатом награде „Београдски победник" 49. Међународног филмског фестивала - ФЕСТ.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво