Читај ми!

Дневни магазин културе

Оливера Скоко

У емисији Културни кругови данас разговарамо са Оливером Скоко, кустоскињом Народног музеја у Зрењанину.

Чућемо које су изложбе тренутно у току у Музеју, како је кустоски тим одржавао контакт са публиком током претходне године, као и који су планови ове институције за наредни период.

Биће речи и о изложби „Чувари традиције ‒ Игра шарених перли", која је отворена у Галерији Куће Ђуре Јакшића у Крагујевцу. На овој поставци је представљен накит од стаклених перли, ношње и делови ношње са краја XIX и XX века.

Сазнајемо и детаље о изложби „Београд 2020" Николе Врзића која је синоћ отворена у Културном центру Град. Ова изложба је облик фото-дневника године која је за нама.

У емисији ће бити речи и о премијери представе „Цар Едип" у Дорћолском народном позоришту на сцени Космодром. Софоклов комад режирао је Филип Гајић, а у њему играју Стеван Шербеџија, Ивона Момировић, Данило Клинчар, Јована Крстић, Жељко Стефановић, Страхиња Падежанин, Џо Николас, Матија Ристић, Драган Стефановић, Предраг Тодоровић и специјални гост - Бошко Ћирковић Шкабо.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво