Мишко Шуваковић

Алеш Ерјавец „Естетске револуције и авангардни покрети 20. века", Факултет за медије и комуникације, Орион-арт

Књига „Естетске револуције и авангардни покрети 20. века" је зборник радова настао као резултат заједничког рада светски познатих стручњака из области авангардних покрета у уметности, а које је окупио др Алеш Ерјавец.

Основна теза коју је у овој књизи Ерјавец поставио, а као својеврсни оквир за позване теоретичаре, јесте да један уметнички покрет може да понесе атрибуцију авангарднног само ако на ширем друштвеном пољу мења естетска начела. Због таквог приступа, у књизи се анализира минимална уметност или надреализам, али не и дада.

Међу позваним ауторима је и др Мишко Шуваковић, декан Факултета за медије и комуникације, који је у свом тексту разматрао покрет Neue Slowenische Kunst, као скуп сложених уметничких пракси а истовремено и као одраз естетских симптома друштвених и политичких сломова и трансформација.

Алеш Ерјавец је научни саветник на Институту за филозофију Научног истраживачког центра Словеначке академије наука и уметности. Области којима се бави су: естетика, историја савремене уметности и критичка теорија.

Гост емисије је др Мишко Шуваковић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво