Читај ми!

Горан Скробоња

Гост емисије је Горан Скробоња.

Писац и преводилац Горан Скробоња овогодишњи је добитник награде „Станислав Лем", коју Издавачко-књижевни центар „Соларис" додељује за фантастику у књижевности. Ово признање је повод за гостовање у данашњој емисији, а разговараћемо о роману „Фирентински дублет ‒ Сфумато", који је Скробоња написао у четири руке са Иваном Нешићем.

Од културних догађаја недеље издвајамо премијеру представе Дан када ја није било више ја Роланда Шимелпфенинга у режији Таре Манић у Београдском драмском позоришту, као и плесну представу „Гранд хотел", која је премијерно, у режији Александра Николића и кореографији Александра Илића, изведена у Опери и театру „Мадленијанум".

Говорићемо о двема изложбама које су отворене у Београду: млади уметник Дарко Вукић представља своје радове на изложби „Индекс" у Дому омладине Београда, а у Културном центру Београда у току је поставка „Трагови једног времена ‒ Филмски плакат 1945‒1970", на којој је представљено педесет плаката из фундуса и архиве Филмског центра Србије.

За читање, поред новог романа нашег госта, препоручујемо и роман „Завод за нагађање" америчке књижевнице Џени Офил.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво