Читај ми!

Весна Недић и Маша Дакић

Северноамеричке приче о издаваштву и глуми

Весна Недић, је оснивач и главни и одговорни уредник часописа САН-SAN (Serbian Canadian magazine) и веб-сајта sanmagazine.ca са седиштем у Торонту. Мисија часописа САН је очување српске културе, традиције, вере, језика и идентитета Срба у Канади, САД и шире у свету. Први број је публикован 2015. године и од тада часопис редовно излази из штампе четири пута годишње. Весна је по занимању грађевински инжењер. Пре имиграције у Канаду бавила се новинарством као уредник студентског гласила Грађевинског факултета у Београду, писала је за Политикин Забавник и радила као новинар на студију Б. Објавила је и књигу прича „На крају света" на српском и енглеском језику.

Маша Дакић, је српска глумица, родом из Панчева, која живи и ради у Њујорку. Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду и на Институту Ли Стразбегр у Њујорку. Мастер је одбранила у Њујорку из области Документарног стваралаштва. Прву филмску улогу остварила је код Горана Марковића у филму „Кордон" са којим је касније снимала и филмове „Слепи путник на броду лудака" и „Делиријум тременс". У српским позориштима је сарађивала са великим редитељима попут Јагоша Марковића, Ање Суше, Александра Поповског и Дејана Мијача. Коредитељка и косценариста је краткометражног и комичног филма „Залет" заједно са својом колегиницом Миленом Предић у коме обе глуме са Емиром Кустирицом. Синхронизовала је омиљене дечје цртане јунаке: Јагодицу бобицу, Фифија, Звончицу, Штрумфету и друге. Са својим супругом Владимиром Оцокољићем води један од најомиљенијих српских ресторана у свету - „Кафана" на Менхетну.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво