Читај ми!

Јелена Ћирић и Анастасиа Хајди Ларвол

Женски рукописи

Јелена Ћирић је српска књижевница, која већ осамнаест година живи и раду у Прагу, Чешка република. Објавила је три поетске збирке, за које је добила значајне награде и признања, публике и критике. У припреми је четврта њена књига. Недавно је остварила и филмску улогу, глумећи лик Кларе Линхарт, у документарно-играном филму „Седам хиљда душа" редитеља Сањина Мирића, уз Тихомира Станића, Лордана Зафрановића и друге уметнике. Јелена је веома активна у организовању уметничких програма за нашу заједницу у главном граду Чешке републике. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду.

Анастасиа Хајди Ларвол је норвешко-српска историчарка и књижевница из Хамбурга, Немачка. Свој магистеријум на тему српске средњевековне историје одбранила је у Ослу. Први је норвешки византолог. У припреми је њена обимна књига о Јерини Бранковић и српској историји тог доба. Објављује своје радове у часописима и на акдемским порталима. Октобра месеца ове године уручена јој је награда Књижевне радионице Кордун из Филаделфије, за допринос афирмацији историјских тема у књижевности. Рођена је у Норвешкој, а део свог живота провела је и у Србији.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво