Читај ми!

Јунан

По својој површни, Јунан није највећа кинеска провинција, али је по много чему најнеобичнија.

Налази се на крајњем југозападу ове земље и кроз своју историју увек је стајао по страни од остатка Кине, највише захваљујући изолацији коју су му пружили планински ланци Гуанџоу и Сечуан. Почетком овог миленијума постао је једна од најпожељнијих туристичких дестинација за све оне који желе да упознају Кину мимо стереотипа - живописни крајолик високих планина са врховима под вечитим снегом, џунгле, језера, будистички храмови, непрегледне плантаже чаја. Ипак, оно што Јунан најочитије издваја од остатка Кине је изузетна национална разноликост - у овој провинцији живи чак половина националних мањина Кине, а сваки од тих народа има своје сопствене обичаје, језик, празнике, начин одевања, кухињу и веровања.
У данашњем Путу свиле упознаћемо културу, обичаје и музику трију мањинских народа из провинције Јунан: Ва, Буланг и Де'анг.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво