Никола Љуца

Гост емисије је филмски редитељ Никола Љуца

Са Николом Љуцом у данашњој емисији разговараћемо о његовом будућем филму за који је недавно добио средства на конкурсу Филмског центра Србије за домаће дугометражно остварење. Реч је о пројекту под називом Звечарке. Такође, Љуца ће говорити и о документарном филму, под називом Топли филм, на коме је наставио рад са колегом Драганом Јовићевићем, али и о Башта фесту, корони и филмској индустрији у измењеним околностима, стварима које су у му обележиле овај необичан период.

Од културних догађаја из претходне седмице издвајамо on-line манифестацију Италијанско лето, и у оквиру ње отварање фестивала у Равени, књиге турског писца Пејами Сафе Фатих - Харбије и збирку прича Зорана Ћирића Црни винил, бела тишина.

У емисији ће бити речи и о изложби Портрет за Одилон Редона Вељка Ваљаревића у Галерији Луцида, али и водичу кроз савремену уметност Игра за галерију британског уметника Грејсона Перија.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво