Кроз села Епирске Загорије

Захваљујући Зевсу, колико и вековној традицији гајења оваца и коза на сеоским имањима, епирска Загориа, осим крајолика од којих застаје дах, пружа и уточиште путницима у десетинама старих планинских села.

Једно од њих је Тсепелово, на источном ободу Викоса, где се клисура улива у Мегас Лакос, огромну пукотину у овом планинском пејзажу. Са само 200 сталних становника, Тсепелово је изузетно мирна насеобина. Редовно оглашавање звона са високог каменог сатног торња или повремено оглашавање крављих клепетуша су вероватно једини звуци који ремете потпуни мир, посебно у пролеће и јесен, доба која су најлепша за све заљубљенике у природу и оне који желе да ове крајеве упознају пешице.

У Путу свиле кроз овај део Епира пешачимо у музичком друштву певача Паноса Атанаисуа, Сабаса Сиатраса, Пагоне Атанасиу и групе Стергиоса Масиуа.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво