Златни пресек

Иван Шулетић "Уплашићу самог себе!", Ликовна галерија Културног центра Београда; "63. сазив Уметничке колоније Ечка - Слика 2018", Савремена галерија Зрењанин

Изложба Ивана Шулетића "Уплашићу самог себе!" у Ликовној галерији Културног центра Београда представља занимљив и интригантан амбијент састављен од медијски разнородних презентација - цртежа, слика, видео радова и објеката. Шулетић на представљеним радовима остаје веран теми градских пејзажа (Цитyсцапес) исказаних на специфичан начин које Милета Продановић у тексту у каталогу изложбе карактерише као својеврсни "визуелни есеј" читања града.

У понедељак, у Савременој галерији у Зрењанину отворена је изложба учесника овогодишњег сазива Уметничке колоније Ечка "Слика 2018". Током октобра месеца петоро савремених визуелних уметника - Каркатаг колектив, Зоран Тодоровић , Александра Јованић, Исидора Тодоровић, сви из Србије и Саша Спачал из Словеније - боравило је и радило у Уметничкој колонији Ечка и том приликом су имали прилику да сами одаберу тему којом ће се бавити у својим радовима као и техмику у којој ће се изразити. Уметничка колонија Ечка основана је 1956. године и окупљала је уметнике различитих ликовних дисциплина, да би се временом одржала само два сазива - уметника који су се бавили класичним сликарством у сазиву „Слика" и уметника који су се бавили акварелом у „Сусретима акварелиста". Године 2006. је промењена концепција у складу с променама у самом бићу уметности.

Гости Златног пресека су Иван Шулетић, уметник и доцент на Архитектонском факултету у Београду и Сунчица Ламбић Фењчев, селекторка и кустоскиња Уметничке колоније Ечка 2018.


Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво