Културни кругови: Арс сонора

Тематски блок "Арс сонора" посвећен је музици.

У магазинском делу емисије пратимо 60. Међународни сајам књига у Београду, промоције нових издања и гостовања аутора. Један од гостију овогодишњег сајма биће и Холанђанин Свен Петерс, уз Јелицу Новаковић аутор књиге "Последице једног пуцња" (Клио). 

Аутори студије осврћу се стотину година уназад, испитујући представе о Гаврилу Принципу кроз холандску штампу, књижевност и уметност.
У СНП у Новом Саду у току је гостовање сатиричног казалишта "Керемпух" из Загреба са представом "Хамлет у селу Мрдуша Доња".

У тематском блоку Арс сонора, који уређује и води Зорица Премате, чућете како су прошли први концерти са овогодишњих Београдских музичких свечаности, а такође и како је било на ауторском концерту нашег композитора Александра Седлара.

Такође, чућете и извештај са промоције другог тома збирке "Соло песме са позивног композиторског конкурса фестивала Обзорја на Тиси", коју је објавило Удружење композитора Србије.

Емисију припрема и води Mаријана Радуловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво