Читај ми!

Проглашени победници конкурса „Поносни Рома талент“

У Дому културе Студентски град отворена је изложба “Расна дијагноза: Цигани. Нацистички геноцид над Синтима и Ромима и дуга борба за признање”.

У фокусу изложбе је националсоцијалистички геноцид над Синтима и Ромима: од искључења и обесправљености ових мањина у Немачком Рајху, до њиховог систематског истребљења у нацистички окупираној Европи.

Старе породичне фотографије Синта и Рома пружају увид у реалност живота тих људи, свакодневицу и потом - уништене животе. Изложба пружа и увид у стање људских права Синта и Рома у Европи, након 1989.године.

Изложбу је поставио Форум Рома Србије у сарадњи са Централним саветом немачких Синта и Рома, Документационим и културним центром немачких Синта и Рома, а уз подршку Министарства спољних послова Савезне Републике Немачке.

Европски ромски институт за уметност и културу - ERIAC, прогласио је победнике конкурса „Поносни Рома талент", на којем је учествовало 250 кандидата из 18 земаља. Учесници су се такмичили у категоријама које се односе на музику, плес и перформанс.

Изабрано је 7 најбољих за сваку категорију, а стручни жири их је рангирао на основу технике, извођењу, креативности, оригиналности и укупног резултата.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво