Читај ми!

Хуманитарно гледање утакмица српске репрезентације 

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ организује хуманитарно гледање утакмица српске репрезентације на Светском првенству у Катару, „Мундијал из блока“. На чак 150 локација у свету у четвртак је организовано гледана утакмица Србија-Бразил. Вечерас ћемо сазнати колико је новца прикупљено током навијања за наш тим и коме ће бити упућена прикупљена средства.

Распитаћемо се код Марије Моровић, медијског представника организације „Срби за Србе", и за почетак рада новог, аустралијског, 11-ог огранка те организације која је настала на иницијативу наших у расејању, 2005.године, и која је до сада помогла многим угруженим, вишечланим, српским породицама широм Балкана. 

У републичком буџету за наредну годину значајна су средства издвојена за подршку Србима из земаља региона. У односу на претходну годину, средства Управе за дијаспору и Србе у региону биће, за те намене, чак утростручена. Износиће 1,5 милиона евра. У плану Управе за 2023.годину јесте и значајно проширење мреже српских допунских школа. О свему томе више детаља у разговору с Арноом Гујоном, директором Управе за дијаспору и Србе у региону.

Манифестација „Дани српске културе" одржава се у неколико хрватских градова. Тема овогодишњих „Дана" јесу везе Загреба и Београда. Везе које су током 20.века стварали уметници и интелектуалци рођени у Хрватској, а стварали у Србији, и обрнуто. Манифестацију организује Српско културно друштво „Просвјета" из Загреба. О посећености програма, као и о реакцијама публике и културне јавности Хрватске на оно што је до сада приказано, говориће Ненад Јовановић, новинар „Новости", гласила Српског народног вијећа.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Избор музике: Снежана Станојевић

veceras.zajedno@rts.rs
 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво