Средњовековни шоу

Енглеска реч „шоу" за уметничко-забавну телевизијску емисију с музичким садржајима, уз учешће гостију и водитеља, одавно је у нашем језику добила мноштво изведеница и како-тако се одомаћила, и то пре свега јер је кратка и јер своју, која би је адекватно заменила, нисмо измислили. А нисмо ни научили да је мењамо по падежима. Ево, кад бих хтела да се подсетим чувених Мапетоваца или енглеског комичара Бенија Хила, како бих рекла – у Мапет шоуу, звезде шоуа Бенија Хила, или је правилније без толиког гомилања вокала?

Ако би сад требало да кажем који је шоу програм у последње време на мене оставио највећи утисак - то би свакако био "Just out", највећи међународни витешки фестивал у Европи "Деспот Стефан Лазаревић", који се лети одржава у Деспотовцу и манастиру Манасији. Е, то је прави средњевековни шоу!

Значи да пре него што изговорим било коју од ових речи на „средњо" или „средње", треба да спекулишем, како се то модерно каже, или да шпекулишем, да ли се ради о нечему што је у средини или о средњој мери за нешто.

Аутор текста и уредник - Мирјана Блажић

Глумица - Јадранка Селец

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво