Читај ми!

Сваки четврти грађанин Србије корисник е управе

Србија је ове године ушла у групу од 10 земаља које су највише напредовале у области дигитализације јавне управе. На овоме већ неколико година ради владина канцеларија, познатија као е управа. О овом успеху и будућим плановима разговарамо са директором Канцеларије за информационе технологије и е управу Михаилом Јовановићем.

Контроверзни бивши председник бугарске владе, својевремено осумњичен за корупцију, клијентелизам и непотизам Бојко Борисов ове недеље поново је добио прилику да седне у премијерску фотељу. Његова партија десног центра освојила је четвртину гласова, али има значајни коалициони потенцијал. О резултатима избора у Бугарској и постизборном процесу разговарамо са Душаном Илићем са Института за европске студије.

Кафу од срца, уколико сте у Београду, можете попити у Чубурској улици на Врачару. Праве је и послужују млади са сметњама у развоју. Њихов кафић, креативна радионица и продавница Срцотворница, део су пројекта хуманитарне организације Дечје срце. О успеху овог подухвата, његовој перспективи и значају за друштво разговарамо са Сашенком Мирковић, из хуманитарне организације Дечје срце.

Француска књижевница Ани Ерно овогодишња је добитница Нобелове награде за књижевност. Дебитовала је седамдесетих романом „Очишћени", а први велики успех направила је деценију касније књигом „Мушко место". Роман „Дешава се", који јој је донео велику популарност, у првом лицу бави се илегалним абортусом 23-годишње приповедачице. Ерно је превођена и код нас а њен књижевни опус, за Магазин представља књижевна критичарка Драгана Ковачевић.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво