Читај ми!

Право јавности да зна

Данас се обележава Међународни дан права јавности да зна. На скупу који се по 17. пут одржава у Београду биће представљена платформа Јединствени информациони систем информатора о раду, која би требало да почне са радом ове јесени. На ову тему разговарамо са Миланом Мариновићем, повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. Овом темом бавићемо се и у нашем питању јутра.

Због светске економске кризе коју је изазвала епидемија корона вируса, а додатно је појачао рат у Украјини сада је више него икада раније потребно да се смање или укину административне баријере у међународном превозу сировина и готових производа оцењено је на конференцији о будућности глобалног ланца снабдевања која се одржава у Београду, а пратио је Иван Јовановић.

Председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, најавиће 15. Регионални сајам привреде у Старој Пазови. Окупиће најуспешнија предузећа из области прераде метала и пластике, хемијске и авио индустрије, али и грађевинарства, текстила и обуће, прехрамбене индустрије, пољопривреде, туризма и угоститељства.

Изложбу поводом века од рођења градоначелника Београда Богдана Богдановића можете погледати до 10. октобра у Атрујуму Библиотеке града Београда. Иако га многи препознају као градоначелника нашег главног града, био је више од тога, архитекта, писац, филозоф, неимар. У склопу изложбе вечерас ће ексклузивно бити приказан документарни филм о његовом стваралаштву. Ауторка изложбе је Маре Јанакова Грујић, са њом је разговарала Николина Миљковић.

У последњем сату нашег јутарњег програма, чућете разговор са Зораном Кикијем Лесандрићем из групе Пилоти, поводом новог албума који су издали за ПГП РТС, под називом „Мали трагови на небу".

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво