Читај ми!

Ивана опет покорила Европу

Српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену. Вулета је злато освојила скоком од 7,06 метара. Иза ње је била Немица Малаика Михамбо, актуелна олимпијска шампионка, са 7,03. Бронза је припала Британки Џезмин Сојерс са 6,80. Уколико је Вулета имала потешкоће са преступима у прошлој фази такмичења, сада је то `нашкодило` нашој другој представници, Иваниној клупској другарици Милици Гардашевић, која је заузела седмо место на шампионату Европе, што је само по себи велики успех младе атлетичарке, али да није било `гажења линије` у последњем скоку- и Милица би освојила медаљу, бронзану. Честитке обема, као и њиховим тренерима Обрадовићу и Милинкову. Додела златне медаље и признања у скоку удаљ је вечерас од 19 часова и 41 минут, уз пренос на Другом тв каналу РТС-а.

И овај дан у Минхену нам је лепо почео-  Ангелина Топић пласирала се у финале Европског првенства у скоку увис. Топићева је предводила групу од пет скакачица у својој квалификационој групи које су "прелетеле" летвицу на 1,87 метара. Топићева је три пута била на залетишту и сва три пута из прве прескакала задате висине - прво 178, потом 183, а онда и 187 центиметара.Финале је у недељу од 19.05 часова.Осим Ангелине, у финалу ће наступити и Адриана Вилагош у бацању копља, у суботу од 20.25х.Србија је, дакле, до сада на Европском првенству у Минхену освојила две медаље - Ивана Шпановић Вулета злато у скоку удаљ, Армин Синанчевић сребро у бацању кугле.

Српски кајакаши су у данашњим тркама на Европском првенству у Минхену изборили пласман у рти финалне трке. Бојан Зделар пласирао се у финале дисциплине 1.000 метара као и Кристина Бегеч, а пласман у финале изборио је и српски четверац у дисциплини 500 метара. Бојан Зделар је у полуфиналу заузео друго место у времену 3:35.276 и дошао до пласмана у финале и у другог дисциплини. Зделар ће наступити касније данас у финалу трке у дисциплини 500 метара које је обезбедио у јучерашњој трци. Финале дисциплине на 1.000 метара је на програму у суботу од 13 часова. Пласман у финале изборила је и Кристина Бегеч у дисциплини 1.000 метара. Она је освојила друго место у полуфиналу, пошто је 1.000 прешла у времену 4:11.034 минута.Финална трка је на програму у недељу од 11.06 часова.Пласман у финале изборио је и српски четверац у дисциплини 500 метара. За Србију су наступили Анђело Џомбета, Марко Новаковић, Стефан Врдољак и Владимир Торубаров. Они су били други у својој квалификационој групи и директно су се пласирали у финале. Српски четветац је остварио време од 1:21.329 минута. Финална трка биће одржана у суботу од 13.45 

Фудбалери Партизана савладали су на свом терену екипу Хамруна са 4:1 у првом мечу плеј-оф фазе квалификација за Лигу конференција. Партизан је напокон, можда и први пут у сезони, одиграо утакмицу у којем је био бољи и доминантнији тим у већем делу меча. Изабраници Гордана Петрића били су расположени, распуцани, конкретни и оно што је било јако битно, знали да на семафору одразе ситуацију на терену. Не памтимо када смо видели толико погодака на утакмицама наших представника на европској сцени, Звезда је у Израелу изгубила са 3-2, Партизан синоћ бољи од Малтежана са 4-1, дакле укупно 10 голова на оба сусрета и велика нада да ће наши јесен дочекати у групним фазама такмичења Лиге шампиона и Лиге конференције, макар се показало да лаких ривала нема. Чућемо изјаве тренера Гордана Петрића и играча Партизана, Љубомира Фејсе и капитена Слободана Урошевића.

У Бијељини, у Републици Српској, данас и сутра одржава се несвакидашњи турнир у- рукомету на трави. Промотери манифестације су некадашњи спортсисти, рукометаш и кошаркаш Недељко Јовановић и Жељко Ребрача. Фудбалерке Спартака сознале су име ривалки у финалу квалификација за Лигу шампиона. Биће то норвешки Бран, који је важио за изразитог фаворита у дуелу са турском екипом АЛГ Спор, али се све завршило на голу постигнутом већ у 4. минуту утакмице. Спартак и Бран бориће се за визу у финалу групе 11 на Градском стадиону у Суботици. У сусрет том важном мечу, који би коначно могао да донесе `плавим голубицама` пласман у европску елиту, разговарамо са тренером Борисом Арсићем. 

У првенству Супер лиге Србије данас се игра прва утакмица седмог кола, од 20 часова састају се Нови Пазар и Напредак. У Првој лиги Србије такође један сусрет овог петка- играју од 17 часова Вршац и Нови Сад. Из стоног тениса- наша Сабина Шурјан данас игра у осмини финала сингла на Европском првенству у Минхену, док ће Димитрије Левајац бити међу 32 такмичара који ће бити за столовима. О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта, можете слушати у  `Спортском журналу`. Пратите данас на радио фреквенцијама оно о чему ћете сутра читати у спортској штампи.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво