Викенд шетња кроз Србију

Ове суботе водимо вас у Осипаоницу, Петницу, Вранеша, Крушевац и Црну Траву.

Село Осипаоница код Смедерева, има дугу традицију узгоја лубеница. Овогодишњи род је добар, али је откупна цена мала, па се бостанџије из овог села, суочавају са проблемима.

Проверавамо како су на базенима у Петници код Ваљева успели да подигну ниво безбедности тако да није било озбиљнијих незгода ни у води, ни у комплексу са спортским теренима, који се простире на више од 5 хектара.

Горан Барлов из села Вранеши између Краљева и Врњачке Бање поседује 15 олдтајмера. Већина је рестаурирана али има још аутомобила и мотора који чекају на рестаурацију. Један рели олдтајмера се одржава у Врњачкој Бањи где ће бити 75 посада са старим аутомобилима.

Поред панорамске вожње жичаром до Панчићевог врха, од прошле године у летњој понуди је и вожња шестоседом до Караман Гребена где је и почетна станица гондоле која води ка Брзећу. Сви који се викендом нађу у туристичком центру на врху планине Сунца, могу да сиђу у туристички центар на 1100 метара надморске висине. Наша екипа је ишла овим путем од Копаоника ка Брзећу и назад и направила причу о једном од садржаја за летњи туризам.

Упознајемо вас са Ивицом Милошевићем, поштаром у месту  Састав Река. Мештани овог и десетак  околних села кажу да бољег поштара никада нису имали. Он је и геронтодомаћица и апотекар и добављач. Ивица каже да ужива да помаже, мало је теже зими, али за 4 године колико је овде није се уморио.

Са вама од 6.30 Наташа Ракетић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво