Читај ми!

Мирослав Миле Вјетровић

Гост 511. емисије је фудбалер Мирослав Миле Вјетровић. Већ као шеснаестогодишњак постао је првотимац београдског друголигаша ПКБ-а. Касније је играо у Палилулцу, Раду, панчевачком Динаму, ФАП-у, Јединству са Уба и Обилићу, а врхунац каријере остварио у немачком Хановеру који се у његово доба после 11 сезона вратио у Бундеслигу. Јединствен по томе што је за три сезоне од четврте лиге Србије доспео да Бундеслиге. Да оствари можда и запаженију каријеру, спречио га је тежак прелом ноге.

Као новинар више иностраних часописа и телевизијских станица урадио је низ интервјуа са најбољим фудбалерима света. Аутор је емисије Топ фудбал, која је средином деведесетих имала изузетну гледаност.

У емисији ће између осталог говорити: о тренерима Стевану Јованову, Ђорђу Качунковићу, Велимиру Циги Ђорђевићу, Милану Златановић, Душану Кондићу, Вернеру Бискупу... Зашто му је Холанђанин Јохан Кројф био идол? Због чега у два наврата није прешао у Црвену звезду? Како су фудбалери Обилића добили надимак витезови? Шта је пресудило да постане члан Обилића, а убрзо и Хановера? О разлици у стандарду и медијском праћењу тимова у којима је до тада играо и Хановера. Како је постао скаут славног Ливерпула? На који начин је успевао да уради интервјуе са светским фудбалским звездама Раулом Гонзалесом, Паолом Малдинијем... када је то ретко ком новинару успевало?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво