Позив међународној заједници да изврши притисак на Приштину да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поново је позвао међународну заједницу да изврши притисак на Приштину да формира Заједницу српских општина. Петковић каже да је нужно да се то учини пре јесени, јер премијер привремених институција Аљбин Курти за септембар и октобар најављује напад на Србе.

Представници синдиката Фијата су на новом састанку у Председништву Србије.  Биће речи о динамици исплате отпремнина за раднике који напуштају фабрику, о запошљавању радника који узимају отпремнине и који ће добити посао у другим компанијама, као и о заштићеним
категоријама запослених.

Републичка изборна комисија објавила је коначне резултате избора. Листа "Александар Вучић - Заједно можемо све", освојила је 120 мандата, "Уједињени за победу Србије" 38, а листа "Ивица Дачић - премијер Србије" 31 мандат. На парламентарним изборима учествовало је 19 листа од којих је 12 прешло цензус. Од данас почиње да тече рок од 30 дана за заказивање конститутивне седнице Скупштине. Последње гласање одржано је у Великом Трновцу у општини Бујановац, на бирачком месту број 6.

Руска војска наставља напредовање у Донбасу, уз подршку снага Доњецка и Луганска. Према извештајима са терена, и Кијев и Москва појачавају гранатирање области које не контролишу. Русија је упозорила Украјину да обустави ракетне нападе на погранична подручја на руској територији.  Власти у Кијеву тврде да промене на фронту нису велике и да је могућа противофанзива, када се за то створе услови.

Универзитет у Београду обележио је данас 35 година рада програма образовања ЕУ Еразмус плус и 20 година постојања фондације Темпус која је задужена за спровођење овог програма у Србији. Захављујући овом програу више од 850 институција унапредиле су свој рад на преко 4.300 пројеката. Србија се тиме сврстала у "топ 10 дестинација" Еразмус програма што ће допринети и бољим односима у региону.

Новак Ђоковић игра у четвртфиналу Вимблдона са Италијаном Јаником Синером.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Продуцент Светлана Стевановић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво