Читај ми!

Просечан род јечма и пшенице, добро родили вишња и боровница

Влада Србије донела Уредбу којом су ограничене и одредјене максималне цене белог кристал шечера и млека са масноћом 2,8 посто. Одобрено је и Републичким робним резервама да купе 131 хиљаду тона пшенице по цени од 40 динара са ПДВ-ом.

У Белановици и суседним селима где је земљиште погодно за гајење боровница, повећавају се површине. Гаје се и органске боровнице на великим плантажама где читав род одлази у извоз. 

На југу Србије добро родила и вишња, производјачи незадовољни ценом. Годином су задовољни медари, нарочити квалитетом багремовог меда.

Посетили смо и маслинаре на јадранском острву Црес. Берба маслина је била просечна, али је уље одлично. Улаже се и у нову технологију прераде.

Словеначки винари и виноградари имају своју винску краљицу која их заступа и промовише у земљи и иностранству. Ове године то је студенткиња Ана Протнер из маленог места надомак Марибора. Ана са родитељима брине о 13 хектара винограда.

Уредник емисије Душан Величковић.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво