Читај ми!

Сведок из Мариупоља

Недавно је окончана велика битка за Северодоњецк. Њене размере и значај се могу мерити са руским освајањем Мариупоља. То је била борба која је трајала недељама и у чијој жижи је било подземље железаре Азовстаљ. Мало је директних сведочанстава о томе шта се дешавало у Мариупољу. Човек који је током борби био на том ратишту, новинар Никола Јовић, гост је Магазина и говориће о томе „из прве руке“

У последњих десетак дана број заражених ковидом 19 расте, по стопи од двадесет процената дневно. Позитивних је и даље мање од хиљаду дневно.

Епидемиолози су очекивали и најављивали овај раст током лета. Колико ће он напредовати и трајати и колико ће бити интензиван, о томе разговарамо са епидемиологом др Радмилом Петровићем.

Летња сезона увек доноси већу опасност на путевима. Током јула и августа просечно се бележи 200 страдалих у саобраћајним несрећама. Разлози су бројни- од врућине, неисправних возила, несавесних возача. Како се то може предупредити, питамо Дамира Окановића, директора Комитета за безбедност саобраћаја.

Навршило се пет година од смрти Раше Попова, нованара, публицисте и
звезде телевизијских дечијих емисија. Како мештани у селу Мокрин чувају сећање на свог Рашу, чућете у Магазину од Милета Новаковића.

У Капетан Мишином здању у Београду вечерас се отвара позоришни фестивал „Театријум". Овим поводом наша гошћа биће пиар фестивала Милена Станић.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво