Вучић: Предстоји тешка зима

Србија ће се борити да што дуже истраје у својој политици да не уведе санкције Русији, изјавио је председник Александар Вучић. Он је за Телевизију Прва рекао да Србија то ради због поштовања према себи и поштовања међународног јавног права, али и јер се понаша као самостална и независна земља. Вучић је рекао да је штета коју наша држава због тога трпи огромна. Истакао је да ће предстојећа зима у свету бити најтежа у последњих 70 година и да струја сада не сме и неће поскупети у нашој земљи јер, како каже, то поскупљење не би поднели ни грађани, ни држава. Коментаришући саопштење министара земаља Г7 у коме се тражи да се земље у окружењу придруже политици Европске Уније, председник је рекао да је оно скројено само за Србију. То је оценио као политику бруталних притисака без принципа.

Данас ступа на снагу одлука Владе, која предвиђа да се брашно слободно и неограницено извози из Србије. Цена на нашем тржишту неће порасти, а тренутно имамо 170 хиљада тона брашна вишка, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Истакао је да у наредних 60 дана хлеб, брашно тип 400 и брашно тип 500 у паковањима од кило и 5 килограма сигурно неће поскупети.

Представница Србије на Евросонгу, Ана Ђурић Констракта, која је на такмичењу заузела пето место, вратила се у Београд. За песму "Ин корпоре сано" награђена је и за најбољи уметнички наступ. Прво место је освојио украјински Клауш оркестар са песмом "Стефанија". Украјински председник Володимир Зеленски обећао је да ће дати све од себе да његова земља угости Евровизију следеће године.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво