Читај ми!

Петковић: Биће још повлачења признања такозваног Косова

Јучерашња рунда преговора Београда и Приштине у Бриселу није пропала, али јесте била оптерећена тиме што је тзв. Косово поднело захтев за чланство у Савету Европе, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. Истакао је да такви једнострани и противправни потези не воде нормализацији односа и компромисном решењу. Каже да на понашање Приштине, Београд одговара политичким и дипломатским средствима, па су још четири државе повукле признање независности Косова, а очекује да их буде још. Нагласио је да ће Београд наставити да се бори за положај Срба на Космету и да, иако се смањује маневарски простор, неће дозволити да нас било ко уцењује.

Сукоби у Украјини се настављају. Генералштаб Оружаних снага Украјине тврди да се руске трупе повлаче из Харкова, а и даље се преговара о евакуацији из челичане Азовстаљ у Маријупољу. Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да је мировни споразум између Москве и Кијева једини начин да се уклоне санкције против Русије.

У Сремским Карловцима, једној од три катедре патријарха српских, прославља се стогодишњица успостављања Српске патријаршије. Биће одржана прва свечана седница редовног заседања Светог архијерејског Сабора. Прослава великог црквено-историјског јубилеја почеће данас у Саборном храму Светог оца Николаја свечаним дочеком патријарха српског Порфирија.

У Торину се одржава финале Песме Евровизије. Пренос је од 21 час на нашем програму и на Првом програму телевизије. Представница Србије Ана Ђурић Констракта наступиће под редним бројем 24.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво