Сваки други тестирани позитиван на корону

Епидемијска ситуација је и даље забрињавајућа. Свака друга тестирана особа је позитивна на коронавирус. Повећава се број пацијената на болничком лечењу. Месец који се данас завршава, донео је највећи број заражених у Србији од почетка епидемије. Нови епидемијски подаци, биће објављени око 15 часова.

Односи две земље,  економска сарадња и напредак наше државе у процесу европских интеграција - биле су тема разговора државника Србије и министра спољмних послова Летоније Едгарса Ринкевич-са. Премијерка Ана Брнабић је истакла  да веома цени подршку коју Летонија пружа Србији на њеном европском путу,  нарочито за отварање Кластера 4, у децембру прошле године.  Шеф летонске дипломатије је пренео подршку своје земље -  нормализацији односа и  напретку у дијалогу Београда и Приштине уз пуну примену договореног.

Специјални представник Европске Уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и амерички изасланик за западни Балкан Габријел Ескобар започињу тродневну посету Косову и Метохији. Заједнички долазак је у циљу напретка и наредних корака  дијалога између Београда и Приштине уз подршку Уније и Америке. Разговараће са руководством привремених приштинских институција, лидерима политичких партија као и представницима међународне заједнице. Лајчак и Ескобар ће након Приштине, средином недеље доћи у Београд.

На уласку у Велику Хочу -  јутрос је уочена застава са грбом и натписом терористичке организације УЧК, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Како се наводи, мештане те српске енклаве у Метохији посебно је узнемирила чињеница да је застава окачена на огради испод Цркве Светог Јована Крститеља, на чијем се имању налази споменик убијеним и киднапованим Србима, који је такође често на мети напада албанских екстремиста. Сви међународни актери, који делују на простору Косова и Метохије, као и институције у Приштини, морају да учине  све да се виновници тог дела,  приведу правди, поручују из Канцеларије.

Реални раст бруто домаћег производа Србије у четвртом кварталу 2021-ве године износио је 6,9 посто у односу на исти период претходне године, наводи се у флеш процени Републичког завода за статитику. Детаљнији обрачун биће објављен 28-ог фебруара.

Рок за пријаву за субвенције за прелазак на нови систем фискализације истиче у поноћ, а представник Пореске управе Драгослав Глишовић данас је за телевизију К1 изјавио да неће бити одлагања преласка на нови систем. Подсетио је да право на ту подршку државе имају сви продавци добара и услуга физичким лицима који имају фискалну касу. Субвенције државе дају се по продајном месту и по фискалној каси и износе 100 евра по каси и објекту, односно 120 евра за оне који нису у ПДВ систему.

Легендарни капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић проглашен је за најбољег ватерполисту Европе за 2021-ву годину у избору Европске пливачке федерације, пренео је Ватерполо савез Србије. Филиповића је претходно ФИНА изабрала за најбољег играча света, а Олимпијски комитет Србије за најбољег спортисту Србије у протеклој години.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Марица Сердар и Владимир Селаковић
          

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво