Читај ми!

Теодора без премца

Одлуком Стрељачког савеза Србије, млада Крагујевчанка Теодора Вукојевић званично је најбоља у Србији у гађању пушком. Вишеструка државна шампионка, носилац незваничног светског рекорда, Теодора сигурно граби ка светском врху, иако јој је тек нежних 19 година. Једним од најтрофејнијих српских спортова почела је да се бави још у основној школи, сада приводи крају Другу крагујевачке гимназије, на специјалном филолошком смеру. Нову прилику за исказивање имаће ове сезоне на финалу Купа, државном првенству, Светском купу у Каиру, Светском првенству и низу других такмичења која су на програму за 2022. годину. Пред Теодором је и одабир факултета, а тренутно се двоуми између језика и психологије, но пушка је свакако увек крај ње, у правим рукама.

Разговарамо овог поподнева и са фудбалским голманом Филипом Кљајићем, некадашњим голманом Партизана, који се недавно вратио из Азије. Тамо је две године бранио за екипу Омије из Саитана, успешно је чувао мрежу јапанског друголигаша и довео га у мирну луку, далеко од испадања из тог ранга такмичења. И на другом континенту пратио је утакмице свог некадашњег клуба, као и наше лиге генерално, па ћемо чути шта уочи наставка сезоне мисли о шансама свог бившег клуба, са којим је освојио две титуле, да остане на челу табеле до завршетка шампионата.

Двадесетогодишња Нађа Милијанчевић биће прва Српкиња која ће се борити у боксу без рукавица. Потписала је уговор са највећим америчким спортским агентима и већ у априлу ће се опробати у рингу у Мајамију. Млада Земунка је првим спортом почела да се бави када је имала само шест и по година, бавила се каратеом, па кик боксом, кога је открила у петом разреду основне школе. Доцније је постала двострука европска и светска шампионка у кик боксу за јуниоре, а онда се одлућила за нову промену дисциплине и ту је сада, у боксу без рукавица, којим се - кажу упућени- бавеборци углавном на крају својих каријера. Наша Нађа сматра да то није страшно и покушаће да у слави ужива у својим младим годинама.

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца постигле су велики успех у првој утакмици четвртфинала Купа изазивача, савладавши екипу Меџидије на њеном паркету резултатом 3-1. Короном ослабљени састав `енергетичарки` није размишљао о предаји, већ су изабранице Владимира Васовића дале све од себе и обезбедиле изузетну предност пред реванш меч у Србији. ТЕНТ је тако упоптпунио успех српске клупске одбојке, имајући у виду да је претходно и Војводина убедљиво у гостима савладала тим Зенита у Лиги шампиона, и то усред Санкт Петербурга. Овог викенда наставља се и шампионат Србије, ТЕНТ ће за ривала имати екипу Железничара из Лајковца, овај меч биће преношен у недељу на Другом тв каналу наше куће. О успеху у Румунији и наставку домаћег првенства, разговарамо са примачем сервиса ТЕНТ-а, искусном Јеленом Беком Станимировић.

Рафаел Надал и Данил Медведев играће сутра у финалу `Аустралијан опена` , обојица тенисера имају прегршт мотива да постану нови шампиони Аустралије. Шпанац јури рекордни 21. трофеј на гренд слемовима, чиме би претекао Новака Ђоковића и Роџера Федерера, док руски тенисер жели свој други гренд слем трофеј у каријери, који би му помогао да се домогне првог места на АТП листи. Како каже наш аналитичар, тениски експерт Радмило Арменулић, ко год да победи- неће нам бити право. Ако тријумфује Надал- обориће рекорд у броју титула, ако буде бољи Медведев- преузеће челну позицију на светској листи. Дилеме више нема када су даме у питању- аустралијска тенисерка Ешли Барти потврдила је доминацију у женском тенису и освојила прву титулу на Аустралијан опену у каријери. Барти, која већ више од годину дана суверено влада женским тенисом, тријумфовала је у Мелбурну без изгубљеног сета, а у финалу је савладала Американку Данијел Колинс, резултатом 6:3, 7:6. Међу јуниоркама најбоља је Хрватица Петра Марчинко, она је раније у четвртфиналу боља од новог српског открића, младе тенисерке Лоле Радивојевић.

Наш саговорник овог поподнева је и музичар Александар Седлар - композитор, диригент, мултиинструменталиста са дипломама два факултета, однедавно власник албума за Продукцију РТС. Мастер студије компоновања завршио је у Америци. Музички познаваоци знају га као композитора дела која извођених од Коларца до Берлинске филхармоније, телевизијски гледаоци као музичара који је свирао у многим шоу програмима, студенти као професора на музичкој академији у Нишу, а млађа публика као лидера групе "Сале и Седлари". Нјегова дела изводе се и у иностранству.. Седлар је такође један од истакнутијих поп музичара у Србији. Као гитариста, клавијатуриста аранжер и продуцент -радио је са највећим именима поп сцене у региону, попут Здравка Чолића, Жељка Јоксимовића, Немање Радуловића... Компонује музику за филм и позориште. Поред гитаре свира клавир, бас и бубањ, на овом албуму доказује да уме и да пева.

Говорићемо и о преласку Душана Влаховића у Јувентус, односно млађаног Лазетића у екипу Милана, највићемо и тридесети по реду Зимски фудбалски турнир Чукарица 2022, пратити кретање резултата на утакмица европскхи фудбалских шампионата који су у току. Као и сваке суботе, чућемо и низ прилога и звучних записа из света поп културе, јавног и уметничког живота, уз препоруке за књиге које треба прочитати, представе и филмове које ваља погледати. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују и Аца Костић, Катарина Епштајн, Љубинка Добриловић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво