Читај ми!

Новак Ђоковић био позитиван на корону половином децембра

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је медицинско изузеће да уђе у Аустралију јер је био позитиван на вирус корона 16-ог децембра, написали су његови адвокати у судском поднеску. Они су навели да се заразио прошлог месеца, али није показивао симптоме, и да је због тога имао писмено одобрење имиграционих власти Аустралије, пре него што је отпутовао у ту земљу. Новак трећи дан проводи у избегличком хотелу у Мелбурну, јер му је одбијен улазак у Аустралију. О жалби његових адвоката суд ће одлучивати у понедељак.

Влада Србије спремна је да пружи све гаранције за Новака Ђоковића и покушава све како би олакшала најбољем тенисеру света, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Она је потврдила је да се чула телефоном са министарком спољних послова Аустралије Мариз Пејн и да је разговор о ситуацији око Новака Ђоковића био конструктиван.

Број нових случајева вируса корона у Србији вишеструко је увећан, али право стање знаће се после празника. У ковид болници у Батајници тренутно је на лечењу мање од 300 пацијената, рекла је за ЕР ТЕ ЕС заменица директорке, докторка Александра Спурнић. Додала је како се се чини да је сада омикрон сој доминантан али да у популацији и даље циркулише и делта сој који има далеко тежу клиничку слику.

Председник Казахстана Касим Џомар Токајев прогласио је 10-ти јануар за Дан жалости због бројних људских жртава током вишедневних демонстрација, изазваних поскупљењем горива. Ситуација у Казахстану се смирује. Ухапшен је бивши председник Комитета за националну безбедност Карим Масимов, осумњичен за велеиздају. И даље је на снази ванредно стање.

Почело је обележавање 30 година од постојања Републике Српске. Полажу се венци на спомен обележја, увече је свечана академија у Бањалуци, а почасни дефиле је сутра. Тродневним манифестацијама присуствују председник скупштине Ивица Дачић и премијерка Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је Влада близу одлуке да поништи све уговоре са компанијом "Рио Тинто" која је истраживала залихе литијума у области Јадра ради изградње рудника. Брнабићева је за Телевизију Пинк рекла да сада треба видети колики је цех и колико треба платити прекиде споразума. Навела је да ће о томе разговарати са председником Александром Вучићем. Данас нове блокаде путева у знак протеста због ископавања литијума и пројекта "Јадар" компаније Рио Тинто.

Православни верници у Србији обележавају други дан Божића или Сабор пресвете Богородице, мајке Исуса Христа. Божић се у домовима слави три
дана.

Уредник и водитељ:Мирослав Војводић
Уредници вести:Ирена Јеловац и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво