Читај ми!

Аустралијски суд одложио одлуку до понедељка

Аустралијски суд одложио је одлуку о жалби Новака Ђоковића на забрану уласка у земљу до понедељка у 10 сати по локалном времену, односно око поноћи у недељу по српском времену. До пресуде Ђоковић ће бити у карантину у миграционом хотелу. Нјегови адвокати су тражили да му се омогући да до тада тренира, али суд још није одобрио тај захтев. Председник Србије је поручио да је држава спремна да пружи сваку врсту помоћи најбољем светском тенисеру. Испред Скупштине Србије у 15 сати биће одржан скуп подршке најбољем тенисеру Новаку Ђоковићу.

Данас је Бадњи дан, којим се најављује најрадоснији хришћански празник - Божић, рођење Исуса Христа. Бадњи дан обележава се литургијама у храмовима, традиционалним уношењем и паљењем бадњака, и породичним окупљањем за посном трпезом. Спрема се и чесница у коју се убацује новчић. На платоу испред Храма Светог Саве у 16 часова биће организовано паљење бадњака.

Божић са изузетним поштовањем и захвалношћу честитамо свим лекарима и здравственим радницима, молимо се и за болне да што пре оздраве и да зараза која је напала свет прође, поручио је у божићној посланици српски патријарх Порфирије и позвао на поштовање мера и препорука владе. Председник Александар Вучић угостио је, поводом Божићних празника, децу српске националности из Хрватске, са Баније и Кордуна, којима је поручио да увек чувају и буду поносни на своје име и презиме, да поштују Хрватску, али и да је у Србији увек њихов дом.

У Србији расте број заражених короном. Велике су гужве испред ковид амбуланти. Многе амбуланте продужиле су радно време до 22 часа. У ковид систем опет се враћају поједине болнице, од данас и пријемна амбуланта у Градском заводу за плућне болести и туберкулозу на Звездари. У средњим школама у Војводини од понедељка ће се одржавати настава на даљину.


Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво